keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Vuoden 2022 graafikko esittäytyy

Nippori esiintyy joka vuosi uudella ilmeellä, uuden kuvituksen ja ilmeen kera! Mutta mistä arkistojen syövereistä julisteet oikein napataan?

Hmmm, ei se ihan valmiilta näytä....

Valmiina Nipporin julistekuvat eivät ilmesty, vaan joka vuosi Nippori etsii uuden kuvittaja-graafikon itselleen!

Tänä vuonna Nipporin ja etkojen julisteiden kuvitukset on tehnyt Anna Heinonen.

- Olen itse asiassa tehnyt enemmän Nipporiin muita järjestelyjuttuja, kuin grafiikkaa! Olen esimerkiksi tämän vuoden taidekujavastaava. Kannattaa käväistä seminaarihuone 1:ssä, siellä on monia taitavia tyyppejä myymässä ja esittelemässä taidettaan, Anna kuittaa.

Tämä vuosi ei ole kuitenkaan ensimmäinen, kun juliste on hänen käsialaansa, vaan julisteen kuvitus ja taitto on hänen käsialaansa kolmatta kertaa. Ensimmäisen julisteen hän teki 2015. Anna kertoo kuitenkin, että tänä vuonna hän sai vapaammat kädet, sillä ensimmäinen vuosi meni opetellessa ja vuonna 2019 hän tuli tuuraamaan toista graafikkoa.

Inspiraationa hän kertoo tämän vuoden julisteelle olleen edellisvuosien julisteet ja animesarjojen kulttuurifestivaali-teemaiset jaksot. 

- Halusin lähestyä muotiteemaa sen oman tekemisen kautta. Animessa usein sitä bongaa kouluun sijoittuvissa sarjoissa, kun hahmot valmistautuvat kulttuurifestivaaliin. Nipporissa on jotain samaa, ihmiset viimeistelevät cossejaan pilkkuun saakka ja järjestäjät hamstraavat pajamateriaalia, Anna kertoo.

Annan omia kuvituksia löytyy lisää tämän instagram-tililtä. Voit myös katsoa alta, miten häneltä syntyy Nipporin instagram-päivityksen kuvittaminen!

 


Jos olet itse kuvittamisesta innostunut, Nippori etsii jatkovuosina uusia graafikoita julisteiden ja somepäivitysten pariin puurtamaan. Ilmoitamme blogissa ja somessa, kun haku ensi vuoden graafikoksi alkaa!