perjantai 23. syyskuuta 2022

Nippori-selviytyjän opas

Nippori on jo huomenna! Mutta mitä kannattaa muistaa itse tapahtumassa, mitä ottaa mukaan ja miten valmistautua? Entä mitäs olisi hyvä muistaa päivän aikana? Ei huolta! Näillä ohjeilla ja infopaketilla sinustakin voi syntyä conkonkari, ja pääset viettämään hauskaa Nipporipäivää!

Aika ja paikka: Nippori järjestetään kahdessa paikassa: päiväosuus järjestetään Porin kaupunginkirjastolla klo 11-15 (Gallen-Kallelankatu 12, 28101 Pori), iltaosuus Porin nuorisotalolla klo 15-22 (Isolinnankatu 12, 28100 Pori). Paikat sijaitsevat parin korttelin päässä toisistaan. 
Nippori järjestetään Porin päivänä. Keskustassa voi siis olla normaalia enemmän liikennettä ja ruuhkia!

Paikalle saapuminen: Porin matkakeskukselta on lyhyt kävelymatka kirjastolle ja nuokkarille. Tapahtumilla ei ole omaa, varattua parkkitilaa. Porin keskustaan parkkeerauksesta löydät parhaiten tietoa kaupungin sivuilta (linkki)

Tavaroiden säilyttäminen ja cosplay-pukuhuone: Tapahtumalla ei ole vartioitua narikkaa. Cosplay-pukuhuoneen löydät kirjaston kokoustilasta, kellarikerroksesta. Käynti sisäkautta pääovien vasemmalta puolella. Huomaa, että voimakkaiden hajusteiden (esim. hiuslakat) käyttö tilassa ei ole sallittua. Pidäthän pukutilan siistinä ja huolehdi, että katsot omat jälkesi pois. Kirjasto ei vastaa tilaan jätetyistä tavaroista.

Mangakirppis, taidekuja ja nuorisotalon sponsorimyynti: Tapahtuma itse on ilmainen, mutta jos mielit ostoksille, varaa mukaan käteistä, sillä esim. mangakirppiksellä käy vain käteinen. Lähin Otto-automaatti sijaitsee Gallen-Kallelankadulla, noin korttelin päässä kirjastolta Nuokkarin suuntaan.
Jos tuot tavaraa myyntiin kirpputorille, tarkista kirpputorin myyjän ohjeistus! Tavaraa ei oteta vastaan enää klo 11.00 jälkeen, ja tuotteiden tulee olla merkitty valmiiksi oikein.

Nipporin selviytymisopas


Kuva: Tatjaana Morton

1. Ethän tule sairaana paikalle!

Nippori tulee joka vuosi, ja omaa kuntoaan ei kannata romahduttaa vaikka harmistus olisi kova. Et itsekään haluaisi flunssatartuntaa toiselta kävijältä - otathan siis muut huomioon ja jääthän kotiin sairastamaan.

2. Muista kärsivällisyys

Kirppispöydällä on ruuhkaa ja haluaisit taidekujallekin nopeasti! Tunkeminen tekee kuitenkin vain kaikille kokemuksesta ikävämmän, joten muista pakata kärsivällisyyttä mukaan. Myös ohjelmia voi peruuntua tai päivä voi olla sateinen - kaikki ei aina mene putkeen, ja silloinkin kannattaa pitää pää kylmänä.

3. Muista juoda ja syödä!

 Aika itsestäänselvää. Hyväkin päivä muuttuu todella huonoksi nestehukalla. Ruuhkaisessa tilassa lämpötila nousee, ja joskus cossikaan ei ole sieltä viileimmästä päästä. Juo säännöllisesti ja usein, vesi on paras janon sammuttaja. Ruokapaussikin koko päivän tapahtumassa kannattaa pitää! Kirjastolla päivätapahtuman ajan avoinna on kirjaston kahvila, josta saa Nipporin aikaan myös japanilaisia herkkuja. Nuokalla toimii Cafe Nuokkari. Porin keskustassa on myös paljon erilaisia ruokapaikkoja.

4. Tutustu tapahtuman sääntöihin ja ohjeisiin

 Muistathan myös noudattaa tapahtumapaikkojen henkilökunnan ja tapahtuman Staffin ohjeistuksia.

5. Lepo

Muista nukkua edellinen yö! Cossi voi olla vaiheessa, tai ehkä hoksasit lisää kirpputoritavaraa viime tinkaan... Mutta ikävä kyllä, univajeisena harva tapahtuma on hauska. Muista siis nukkua hyvin ja ota myös tapahtumapäivänä taukoja tarpeen mukaan.


Ei kommentteja: