Cosplay-kisa

Nipporin cosplay-kisassa 2021 on yksi sarja, josta palkitaan kolme voittajaa. Kaikki osallistujat ovat tervetulleita iästä tai kokemuksesta riippumatta. Kisaan ilmottaudutaan Nuokkarilla valokuvauspisteellä pienessä salissa klo 15-17.30. Kisaa sponsoroi järjestäjätahojen lisäksi Sangatsu Manga ja Lenzishop.

  • Puvun lähdemateriaali on vapaa, hahmosi voi olla esim. animesta, peleistä tai länsimaalaisesta elokuvasta. Voit myös osallistua omalla hahmodesignillasi.
  • Nipporin cosplay-kisaan on sallittua osallistua myös ostopuvulla. Tuomaristo arvostaa kokonaisuutta, johon kuuluu myös lavapresenssi, maskeeraus ja kampaus tai peruukki. Omatehty puku on kuitenkin aina plussaa. 
  • Jos asussa on proppi, on siihen tiettyjä sääntöjä joita tulee tapahtumassa noudattaa. Luethan alta lisätietoa, jos pukuusi kuuluu proppi.

Huomaathan, että cosplay-kisasta otettuja kuvia voidaan käyttää tässä blogissa, tapahtuman somekanavilla (instagram, facebook, twitter) sekä muissa mahdollisissa tapahtumaa koskevassa tiedottamisessa. 

Vuonna 2021 ei järjestetä Porilaine-lehden kanssa aiempina vuosina järjestettyä yleisöäänestystä.

Nipporin cosplay-kisa on ollut mukana tapahtumassa jo vuodesta 2012 eteenpäin.

Ohjeita ja sääntöjä Cosplay-asuihin:

Asu on vapaa, mutta pakollinen
Muistathan, että tapahtuma on ikärajaton, ja tapahtumassa on kaiken ikäisiä kävijöitä. Riittävän pukeutumisen nyrkkisääntönä voi pitää, että jos asussa voi istua torikahvilla, se on soveltuva myös tapahtumaan.

Huomioi muut kävijät
Jos pukusi on suurikokoinen tai sinulla on isoja proppeja, ota se huomioon liikkuessasi. Annathan myös muille tilaa ja huolehdi, ettet tuki kulkuväyliä tai peitä näkyvyyttä ohjelmaan toisilta katsojilta. Huomaathan, että nuokkari ja kirjasto ovat myös syrjinnästä vapaita tiloja, joten vaikka hahmosi pukuun kuuluisi osana muihin ihmisryhmiin vihaa kohdistavia symboleita tms. merkintöjä, jätähän ne pois.

Asereplikat ovat kiellettyjä
  • Tapahtumassa ei käytetä laissa määriteltyjä aseita eikä asejäljitelmiä (ns. replikoita). Minkään toisen ihmisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tuominen tapahtumaan edes puvun osana on kielletty, esimerkiksi metalliset lyömäaseet (tylsätkin), pesäpallomailat, pitkät metalliketjut, jousipyssyt yms. Tämä ei koske puusta, pahvista, muovista, askarteluvaahdosta tms. valmistettuja proppeja. Myös puiset harjoittelumiekat (shinait, bokkenit jne) ovat sallittuja, jos pukuusi sellainen oleellisena osana kuuluu.
  • Materiaalista riippumatta kaikki teroitetut propit ovat kiellettyjä!
  • Minkään kättä pidemmän heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua vahinkojen välttämiseksi!
  • Nipporissa ei ole tuliase-replikoiden tarkistamiseen pistettä, eikä henkilökuntaa. Jätähän siis erehdyttävästi aidolta näyttävät tuliaseproppisi kotiin.


 

Ei kommentteja: