maanantai 24. syyskuuta 2018

Miten selviän Nipporista?

Nippori tuo sekä kirjastoon että nuokkarille satoja kävijöitä. Tässä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, jotta jokaisen kävijän päivä olisi onnistunut.

Tapahtuma on täysin ilmainen eli mihinkään sinun ei tarvitse maksaa erikseen! Mukaan saa tulla cossiasussa tai ilman. Tapahtuma on myös ikärajaton.

Mukaan tarvitset ehdottomasti iloista ja avointa mieltä, hyvää fiilistä ja uteliasta ajattelua!Millä, miten, mihin aikaan - apua!

Nipporin kävijöillä on erilaisia cossiasuja. Ehkä sinullakin? Muistathan ottaa huomioon ruuhkan, puvut tarvitsevat liikkumiseen paljon tilaa ja kaikilla ei ole yhtä helppoa kulkea. Annetaan siis kaikille tilaa.

Ruuhkaa saattaa syntyä ja varsinkin kirjaston eteisaula on myynnin takia osin ruuhkainen, samoin nuokkarin eteinen usein ruuhkautuu. Otathan tämän huomioon.

Pikkurahaa kannattaa ottaa mukaan, sillä kaikilla myyjillä ei ole mahdollisuutta korttimaksuun. Taidekujalaiset myyvät vain käteisellä (ainakin pääosin). Kortilla voit maksaa purtavasi kyllä kirjaston ja nuokkarin kahvilassa! Lähin pankkiautomaatti löytyy Gallen-Kallelankadulta Vaakuna-hotellin läheltä, kun lähdet kirjastolta torillepäin.

Kirjastossa on myös invawc, jos tuntuu, että pukusi kanssa et onnistu käymään normaalivessassa. Pyydä silloin lainaustiskiltä, että sinulle avataan invawc.

Mikäli sinulla ei ole asua, kannattaa varautua mukavilla vaatteilla ja hyvillä kengillä. Istumapaikkoja kyllä löytyy, mutta pitkä päivä uuvuttaa helposti. Vesipullo on hyvä olla mukana, kirjaston ja nuokkarin kahviloista voit ostaa juotavaa. Kannattaa myös muistaa syödä!

Kirjaston ja nuokkarin lähistöltä löytyy useita kioskeja ja ruokapaikkoja. Kysy lisää porilaisilta,
vaikka kirjaston henkilökunnalta.Mitä jos osallistun johonkin?

Cosplay-kisoihin (kaikkiin!) ilmoittaudutaan kirjastossa klo 15 mennessä. Saat ilmoittautumisessa tarkat ohjeet, muistathan säilyttää kilpailunumerosi ja olla ohjeen mukaisesti kisapaikalla. Jos poistut välillä tapahtumasta, muista tulla ajoissa takaisin.

Luennot alkavat ilmoitettuun kellonaikaan, samoin leffa ja musavisa. Tarkistathan myös kisojen aikataulun, jos olet mukana kisaamassa. Työpajat ja eri nuokkarin eri huoneet toimivat nonstop-periaatteella, joten voit osallistua niihin, kun sinulle parhaiten sopii.

Mikäli et löydä oikeaa paikkaa tai tarvitset muuta jeesiä, tunnistat Nipporin työntekijät staff-pinssistä. Kisailmoittautumisen yhteydessä toimii info, jossa on jaossa ohjelmakarttoja ja siitä voit kysyä kaikkea muutakin mieltä askarruttavaa. Nuokkarilta info löytyy tuloaulasta. Jos etsit jotain sopivaa lainattavaa (kirjaston palvelut ovat käytössä koko kirjaston aukioloajan), pyydä apua kirjaston henkilökunnalta. Heidät tunnet oranssista kaulanauhasta.

Kisasta voit vielä lukea täältä.

Kannattaa kulkea pitkin kirjastoa ja nuokkaria ja katsoa, mikä olisi sellaista, mitä haluat tehdä. Nuokkarilta löytyy huoneita, jossa voit tehdä kaikkea kivaa, käy rohkeasti kurkkaamassa, mitä siellä tapahtuu. Pöllökarhut esittelevät myös mielellään pelejä, joita pelaavat.


 

Miten löytää?

Kirjastosta siirrytään noin klo 15 yhdessä nuokkarille. Matka ei ole pitkä (n. 600 m) ja menemme sinne yhdessä kulkueena, joten sinun ei tarvitse pelätä, että eksyisit matkalla. Mikäli tulet sinne myöhemmin, löydät nuokkarin osoitteesta Isolinnankatu 12.

Parkkipaikoista ym. voit lukea täältä.

Hyvää ja iloista Nipporia toivottaa koko työryhmän puolesta ArjaEi kommentteja: