perjantai 24. huhtikuuta 2020

Kotona katsottavaksi! Nipporin vinkit tylsyyden varalle

Vaikka poikkeusolojen vallitessa myös monet meidän Nipporin tiimiläisistä ovat lymyilleet kotona tapahtuman suunnittelukokousten sijaan, onneksi animefanilla ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää.

Animea kun katsoo helpoiten kotona koneella, kännykällä tai vaikka pelikoneellakin! Joten tässä Nipporin vinkit animen katsomiseen netistäilmaiseksi (ja ihan laillisesti). Valitettavasti tosin englanninkielisillä tekstityksillä, mutta näinhän sitä englannin kielen taito kohoaa.

CrunchyrollMonelle tuttu animen striimauspalvelu ei vaadi kirjautumista, ja muutamia mainoksia sietämällä  katsomiskirjasto on aika mahtava! Tai jos raha polttelee taskuissa, voi törsätä hieman premium-tiliin, ja katsella uusimmatkin jaksot samaa tietä ilman mainoksia. Ilmaisversio kuitenkin pelittää oikein hyvin sekä tietokoneella, tableteilla että kännyköissä sovelluksen kautta.

Voit katsoa uusimpia kevätkauden (ja pian kesäkauden) sarjoja. Kirjoittajan lämpimänä suosituksena kauden kattauksesta käy My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! - huumorisarja, jossa romanssin päähenkilö on yhtä herkkä huomaamaan lemmenkipeät katseet kuin puupökkelö.
Jos keskeneräinen sarja ei jaksa motivoida, voi myös perehtyä enemmän tai vähemmän tunnettuihin suosikkisarjoihin! Muutamina nostoina vaikkapa Haikyu!! , One-Punch Man, , Keep Your Hands Off Eizouken! ja Fairy Tail.

Wakanim

Vähän vähemmän tunnettu, mutta Suomessa jo oikein hyvälaatuista animekirjastoa tarjoava Wakanim on tutustumisen arvoinen. Wakanim vaatii sisäänkirjautumisen, muttei maksa mitään normaalikäyttäjälleen. Uusimmat jaksot on valitettavasti varattu Premium-käyttäjille, joten maltti on valttia. Wakanim on hieman Crunchyrollia tarkempi mistä katselet sarjasi, sillä sen sovellusversiot on tällä erää rajattu premium-käyttäjiä varten.

Kirjaston ollessa suljettuna mangaan voi olla hieman hankala päästä käsiksi, mutta onneksi joihinkin sarjoihin voi tutustua animen kauttakin. Wakanimissa voi katsoa esimerkiksi Fruits Basketin tuoreen version, sillä kakkoskausi kuuluu sivuston kevätkauden listauksiin.

Muusta kattauksesta nostettakoon esille vaikkapa Demon Slayer: Kimetsu no YaibaSilver Spoon, Your Lie in April ja My Hero Academia.
Hauskoja katseluhetkiä!
- Anna


Ei kommentteja: