tiistai 13. elokuuta 2019

Nipporista tuttu Siina jakaa mangan ilosanomaa Porin kirjastopalvelujohtajana

Tiesitkö, että Nipporin järjestäjäjoukoissa tapahtuman alkutaipaleelta saakka mukana ollut Siina Vieri on nykyään Porin kirjastopalvelujohtaja? Nippori-tiimi otti Siinan haastatteluun ja selvitti, millainen tie oli mangaharrastajasta pomoksi. 

  1. Miten ja milloin löysit mangan ja cossauksen?
Vastaus: Ensimmäisen mangani luin jo 1998, mutta innostuin kunnolla vasta 2000-luvun alussa yläastelaisena kun löysin lähikirjastostani Rumiko Takahashin Inuyashan englanniksi. Cossauksen saloihin vihkiydyin 2005, kun tutustuin nörttiystävääni yliopistolla japanin kurssilla. Hän pakotti minut cossaamaan kanssaan Traconiin ja repäisin ensiasukseni isäni vaatekaapista Final Fantasyn Renon. Edellisenä iltana väänsin propin ja tukka oli itsellä valmiiksi punainen, joten sillä mentiin.

  1. Millainen merkitys Nipporilla on sinulle?
Vastaus: Minut pyydettiin Nipporiin 2013 vinkkaamaan mangaa ja sillä tiellä olen edelleen. Olin pitkään Traconissa järjestäjänä ja jotenkin ajatus oman työn ja conittamisen yhdistämisestä tuntui niin hienolta, että sitä on jatkanut tähän päivään asti ja meidän nipporilaisemme ovat niin mainiota porukkaa, että pakkohan tästä on nauttia!

  1. Miten aiot uudessa työssäsi kirjastopalvelujohtajana edistää mangan näkyvyyttä?  
Vastaus: Jatkan edelleen mangan vinkkaamista, mangakouluttamista, cosplayta, tapahtumia ja ehkä minulla on sormeni pelissä hankinnoissakin ja monessa muussa. Olen aina avoin uusille jutuilla ja varmasti virittelen vaikka mitä yhteistyötä, joten ikinä ei tiedä mitä kivaa sitä keksii. Edistän harrastamalla työtäni, jos näin voi sanoa.

  1. Lempparimanga & -anime vuosien varrelta?
Vastaus: Mangasta edelleen ykköspaikkaa pitävät Naruto ja Bleach, koska kun niihin kerran haksahtaa, niin se on menoa se! Animea tulee vähän vähemmän seurattua kun olen lukutoukka, mutta kyllä nuo urheiluanimet sydämeni ovat vieneet, Kuroko no Basuke ja Haikyuu!!. Lisäksi upea ja mieletön Tengen Toppa Gurren Lagann, joka saa edelleen sydämeni murtumaan. On sitä tullut cossiasussa ajeltua pitkin Lahtea Gurren Brigade -lippu auton takalasissakin.

  1. Terveiset vuoden 2019 Nipporiin tulijoille?
Vastaus: Itsellä harrastusvuosia on takana jo lähes parikymmentä ja edelleen tuhatta ja sataa mennään eteenpäin, joten kukaan ei ole koskaan liian vanha näihin hommiin! Nippori on hyvän mielen coni, jonne on helppo ja ihana tulla aina uudestaan, joten tule sinäkin ja yritä päihittää minut Nippori-vuosissa!

Ei kommentteja: