torstai 19. syyskuuta 2019

Cosplaykisat - kisainfoa cossaajille

Nipporissa on perinteiseen tapaan kahdet cosplay-kisat, Nuokkarin kisa sekä Porilaine-lehden yleisöäänestys.

Tällä kertaa tosin Nuokkarin kisassa meillä on kaksi sarjaa: Aloittelijat ja Konkarit. Aloittelijasarjaan ja Porilaine-lehden kisaan saa osallistua myös ostetulla asulla, joten vaikka ei itse asuaan olisi alusta alkaen väkertänyt, on silti mahdollista tulla keräämään kisakokemusta!

Aloittelijasarja on tarkoitettu erityisesti harrastusta juuri aloittaville ja ostopuvuilla saa tulla kisaamaan siinä.

Konkarisarjassa puvun tulee olla vähintään 80-prosenttisesti kisaajan itse valmistama (eli
esimerkiksi peruukki tai kengät voivat olla kaupasta).

Nuokkarin kisa

Nuokkarin cosplay-kisaan ilmoittautuminen on Nuokkarin peilisalissa klo 15-18 välisenä aikana.
Kysymme cossaamasi hahmon nimen, sarjan, sinun nimesi ja yhteystiedot. Samalla annamme sinulle kisanumeron, jonka kiinnität cossiisi näkyvälle paikalle, helpottaaksemme kisan kulkua ja tietääksemme, että kaikki kisaajat ovat löytäneet illalla paikalle. Kisaan saa myös osallistua pareittain tai ryhmässä.

Cosplay-kisa alkaa Nuokkarin Isossa salissa klo 18:00, ja kisaajien pitää olla paikalla viimeistään 15 minuuttia ennen kisan alkua, jotta voimme käydä kuviot läpi ja löydämme kadonneet kisaajat ajoissa. Tämä kisa on perinteinen lavajuoksu-kisa. Kun kisanumerosi ja hahmosi nimi on sanottu, siirryt lavalle poseeraamaan 15 sekunnin ajaksi, tehden suurin piirtein kolme eri poseerausta hahmoon eläytyen.

Kisa alkaa aloittelijoiden sarjalla, jonka jälkeen siirrytään suoraan konkareiden sarjaan.
Huom! Tuomarit näkevät asunne ensimmäisen kerran cosplay-kisassa, joten voittajien valinnassa kestää hieman. Voittajat julkistetaan esityksen jälkeen. Kisasarjoissa on 3 eri sijaa ja mahdolliset kunniamaininnat. Palkinnot olemme saaneet sponsoreilta, iso kiitos heille!
Voittajien julkistamisen jälkeen on kisaajien mahdollista pyytää tuomareiden palautteet omasta asusta!

Porilaine-lehden kisa

Porilaine-lehden yleisöäänestyskisaan ilmoittaudutaan samassa paikassa kuin Nuokkarin cosplay-kisaan eli Nuokkarin peilisalissa. Porilaine-lehden kisaan alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhempien luvan. Tämän postauksen lopusta löytyy lupalapun pohja, jonka voi tulostaa, jotta sen saa annettua ilmoittautumisen yhteydessä. Yleisöäänestyksen kuvat otetaan Nuokkarin puolella klo 15:00-17:30 Pienessä salissa.

Yleisöäänestyksellä valitaan yksi voittaja. Yleisö voi äänestää osallistujia Porilaine-lehden nettisivuille. Voittaja ilmoitetaan lehdettä ja linkitämme sen Nipporin someen.

Onnea kisoihin! 😊

 

Ei kommentteja: