maanantai 5. syyskuuta 2016

Nipporin ohjelma vihdoin julki

Tämän vuoden Nippori on kaksiosainen tuttuun tapaan. Se luentomaisempi osuus on kirjastossa ja nuokkarilla sitten kisataan ja biletetään.

Nippori alkaa klo 12 Porin pääkirjastossa Gallen-Kallelankatu 12.
Klo 15 siirrytään yhdessä keskustan nuokkarille Isolinnankatu 12.
Jos Pori on sinulle vieraampi paikka, niin tiedoksi, että tilat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, menemme sinne yhdessä, joten eksymisen vaaraa ei ole.

Mutta se ohjelma. Mitä on luvassa. Tässä ohjelman esittelyä sekä ohjelman pitäjien esittelyä
(tarkka aikataulu ilmestyy myöhemmin).

Kirjaston ohjelmaa

Luvassa villiä mangavinkkausta teemastamme eli luvassa mahtavia koulusarjoja! Tule ja löydä uusi suosikkisi! Vinkkarina tuttu Siina.

Sami kertoo vaihtarivuodestaan Japanissa. Samin osuus käsittelee kokemuksia ja hämmennyksiä esimerkiksi roskisten puutteesta, isäntäperheen kanssa asumisesta sekä erinäisiä asioita, jotka tuntuivat erikoiselta ja vieraalta. Tarjolla on katsahdus Japanin kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään.

Japanin kielestä ja kääntämisestä kertovat Takako ja Suvi. Luvassa japanintamisen tuskaa ja iloa kääntämisessä ja kääntäjän kokemuksia ja arkea.

Kirjaston kahvilassa on esillä herkullisia tuotteita ja kahvilassa voit osallistua myös japanin keskustelupiiriin yhdessä Takakon kanssa.

Karin kertoo cossauksesta. Coni cossi, cosplay, cossaus.. Mitä tämä on ja miten tällaista kulttuurimuotoa harrastetaan? 10 vuotta pukuillut harrastaja kertoo cosplayn perusidean, sekä vinkkaa vaihtoehtoisista tapahtumista.

Tuttuun tapaan kirjastossa on mahdollista tehdä itselle korvat tai hännän. Työpajaa vetää tänä vuonna  Ann-Nina. Ann-Nina on 27-vuotias porilainen nainen. Hänen intohimonsa ja harrastuksensa ovat jo pitkään olleet kaikenlaiset käsityöt, suurimman osan ajasta vie virkkaus ja neulominen. Uusin aluevaltaus käsitöiden parissa on mattojen kutominen! Animen saralla hän pitää varmaankin eniten klassikoista, lemppari on Cowboy Bepop, viimeksi hän onkatsonut flyin witch-sarjan.

Martat järjestävät tänäkin vuonna huippusuositun sushi-työpajan. Työpajaan täytyy ilmoittautua ennakkoon eli lähetä ilmoittautumisesi osoitteeseen nipporipori(a)gmail.com ja kerro nimesi ja ikäsi. Työpajaan mahtuu 15 osallistujaa.

Kirjaston eteisestä löydät Jinsein kirpparin.
Kellarikerroksessa voi laulaa karaokea. Lastenosastolla voi ihailla bjd-doll nukkeja.

Nuokkarilla luvassa

Jälleen kaksi erillistä cosplay-kisaa, josta tiedot ja ohjeet tulevat myöhemmin.
Voit siis osallistua illan kisaan, jossa palkinnot jaetaan illan aikana tai toiseen kisaan, jossa kuvat julkaistaan Porilaine-lehden nettisivuilla tapahtuman jälkeen. Tämän kisan palkinnot jaetaan sen mukaan, mitä lehden lukijat äänestävät. Ja muistathan, että mikäli haluat osallistua lehden kisaan ja olet alle 18-vuotias, tarvitset vanhemmilta luvan. (Lupalappuja saat kirjastosta.)

Mikäli meikkaaminen illan kisaan tuottaa päänvaivaa, paikalla on Laura. Laura on ammatiltaan meikkaaja-maskeeraaja ja valmistunut International Makeup Centeristä jouluna 2011 ja siitä asti toteuttanut unelmiani meikkauksen ja maskeerauksen saralla. Kiehtovinta tässä alassa on se, että ihmisen saa muutettua täysin erinäköiseksi pelkällä meikillä, kertoo Laura. Laura tekee illan aikana myös näytösluontoisesti maskeerauksen ja voit kysellä häneltä vinkkejä.

Anna esittelee animea netistä eli esittelyssä lailliset striimaussivustot.

Anni ja Hansu antavat ohjeita cosplaypukujen suunnitteluun niin aloitteleville kuin vähän kokeneemmillekin harrastajille.

Illan huipennuksena Polygon Black, joka soittaa videopeleistä tuttuja pikselimetallisovituksia parhaalla frmae ratella first person - näkökulmasta.

Nuokkarilla voit myös pelata konsolipelejä ja piirtää tuttuun tapaan. Eteisestä löydät eri esittelijöitä ja Pöllökarhujen kanssa voit pelailla eri pelejä.Tehdään taas huikea tapahtuma!


Ei kommentteja: