tiistai 9. tammikuuta 2018

Kibeconin pyörteissä

Syksyllä Nipporissa saattoi nähdä söpöjä mainoksia Sellon kirjastossa Loppiaisviikonloppuna vietettävästä Kibeconista. Viime viikonloppuna olikin tapahtuman aika!


Nipporissa oli eräs Kibeconin tiimistä niinsanotusti opintomatkalla, ja Nipporia kiitettiinkin tapahtuman alkupuheessa. Heti sen jälkeen Nipporiakin järjestävä Siina piti mangavinkkauksen Kibeconin teemaan, eli sankareihin, liittyen. Lisäksi Siina juonsi lauantain cosplaykisan, johon osallistujat olivat ilmoittautuneet etukäteen. Kibeconinkin kisa oli aloittelijaystävällinen, ja kaikki kisaajat olivatkin ensikertalaisia. Sitä ei tosin olisi uskonut, he olivat kaikki mahtavia!

Kirjasto sulkeutui klo 18, mutta conikävijöille oli järjestetty iltaohjelmaa, joka ehdottomasti oli ennakkoilmoittautumisen arvoista. Kovin usein ei kuitenkaan ole mahdollisuutta päästä kuuntelemaan Rintamasuunnan luentoa cosplayesityksistä. Kannattaa käydä tsekkaamassa heidän youtube-kanava täällä, he saattavat lisätä ainakin pätkiä luennosta sinne ja heidän esityksensä ovat upeita!
Lisäksi iltaohjelmaan kuului Fandom-elokuvan katsominen, joka Nipporissakin nähtiin, ja viimeiseksi Kibeconin järjestäjä Lore luki pari japanilaista satua.

Lattiamajoitus oli erittäin kätevä yöpymisvaihtoehto ulkopaikkakunnalta tulijoille, koska se oli järjestetty kirjastoon eli ei tarvinnut lähteä enää iltasatujen jälkeen seikkailemaan Espoon kaduille. Ratkaisu oli muutenkin kuin vain etäisyydeltään miellyttävä, koska vaikka yöpyjiä kyllä oli, oli myös hyvin tilaa. Sellon kirjasto tuntui nimittäin valtavalta!
Siellä nimittäin on esimerkiksi lava aulassa, jossa esimerkiksi cosplaykisat olivat. Ja kyllä, Kibeconissa oli kaksi kisaa! Sunnuntaina cosplay-agentit etsivät osallistujia Hall Cosplayta varten, ja iltapäivällä tapahtuma päättyikin kyseiseen kisaan.

Sunnuntaina oli myös muun muassa mielenkiintoinen luento Muumien mystiikasta, ja Helsingin nörtein kuoro Another Castle esitti sankarianimeista tuttuja kappaleita.

Loistavan ohjelman lisäksi Kibeconista löytyi myös myyntipöytiä. Esimerkiksi Urumi ja Manga Café olivat myymässä tuotteitansa alakerrassa, ja toisesta kerroksesta taas löytyi taidekuja.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli loistava, joten kannattaa ensi vuonna matkata Sellon kirjastolle, koska loppupuheessaan järjestävät lupasivat Kibeconin palaavan ensi vuonna! Kibeconia kannattaa myös seurata esimerkiksi Twitterissä ja Instagramissa, jotta saa nopeasti tietää mitä odottaa seuraavalta tapahtumalta!Mitä tahtoisit ensi Nipporissa olevan? Kommentoi tai ota yhteyttä Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa!

- Nova

Ei kommentteja: