perjantai 23. elokuuta 2024

Taidekujalaiset esittäytyvät

Nipporin taidekuja starttaa Porin nuorisotalolla 28.9.2024 lauantaina klo 12-19.

Suuren kysynnän vuoksi olemme tänä vuonna arponeet kaikki taidekujapaikat. Tutustu jo etukäteen taiteilijoihimme ja varaa käteistä mukaan ostoksia varten!

Taidekujalaiset

 

Alfakorut ja Annasday

Moikka!

Olemme Anna ja Hilla eli annasday ja Alfakorut. Olemme kaksi iloista porilaista kässäharrastajaa! Alfakorut on keskittynyt värikkäisiin ja kauniisiin koruihin ja annasday pääasiassa virkkailee kaikenlaista pientä ja neuloo myös. Olemme innoissamme tulossa Nipporiin, näkymisiin siellä!

Terkuin A ja H ☺️🌸

 

Amandageddon

amandageddon__ @ Instagram

Hei! Olen Amandageddon, 20-vuotias taiteilija ja kuvittaja Nokialta! Tuon Nipporiin kokoelman printtejä, tarroja, pinssejä ja kuvakortteja! Sydäntäni lämmittävät videopelit, japanilainen populaarikulttuuri, pöytäroolipelit sekä mm. K-pop. Jos nämä kiinnostavat sinua, tule käymään pöydälläni!

 

Mirko.craft

mirko.craft @ Instagram

Olen parikymppinen taiteilija ja käsityön harrastaja. Pöydältäni löytyy mm söpöjä korviksia ja asusteita. Minulta löytyy myös fanitaidetta laajasti niin japanilaisista, korealaisista kuin länsimaalaisitakin sarjoista tarrojen ja avaimenperien muodossa.

 

r0skisprinssi

r0skisprinssi @ Instagram

Hei! Minun roskien kuninkaallisen pöydältä tulette löytämään printtien, tarrojen, charmien, korujen ja lanyardien muodossa esimerkiksi Helluva Boss, Monster High, Vocaloid, BL ja alkuperäis taide tuotteita pinkillä värillä kuorrutettuna!

 

sasukkaart

sasukkaart @ Instagram / TikTok

Harrastelijataiteilija ja aloitteleva taidekujalainen. Pöydästäni löytyy taideprinttejä, tarroja ja muuta pientä kivaa, kuten pinssejä.

 

Silverite

Hei! Oon Roosa, coniamatööri ja ensikertalainen taidekujailija! Käytän suurimmilta osin nimikettä "Silverite", ja pieniä pätkiä mun touhusta löytää osoitteesta silveritedoodles.tumblr.com :3 Mukana on myös mun kumppani Ruska! meidän taiteilu on suurimmilta osin verrattain nostalgista ja vanhempiin peleihin liittyvää. Kuitenkin myös muutama viimeaikaisempi median pätkä saattaa eksyä meidän pöytään vahingossa. :)

 

Taruto

tart_taruto @ Instagram

Fanartisti, tulee piiretyksi vain omia suosikkejani. Muutamia isoja kuin pienempiä sarjojakin. Animesta otomeihin ja manhwaan🥀

 

Tsukke

tsukke_ @ Instagram

Moikka! Olen Tsukke, opiskelija, Queer-taitelija ja innokas aloitteleva taidekujailija Tampereelta!

Luon laajasti erilaista taidetta niin alkuperäisistä teoksista erilaisiin asusteisiin, unohtamatta fanitaidetta. Suurimpina innoittajinani toimivat ikoniset, vähän synkähtävät 90-luvun ja 2000-luvun alun animet, videopelisarjat, japanilainen katumuoti ja Visual Kei.

Tyylilleni ominaista ovat vahvat värit, maalauksellisuus sekä vampyyrit, lohikäärmeet ja muut otukset!

Valikoimastani löytyy Printtejä, Pinssejä, Charmeja ja erilaisia käsitöitä ja asusteita!

 

Unipupu ja Systematicdreams

unipupuu @ Instagram

Hei!

Olemme kaksikko pääkaupunkiseudulta ja tykkäämme kaikesta söpöstä ja bling-blingistä!

Tarjontaamme kuuluukin mm. printtejä, pinssejä ja tarroja eri animeista, peleistä ja muista söpöistä aiheista. Lisäksi meiltä löytyy suloisia avaimenperiä sekä iso valikoima käsintehtyjä ja uniikkeja press on-kynsiä.

 

Zelmaniai ja Nunume

Hei olen Nunume! Rakastan vintage animesarjoja, sivuhahmoja ja pörheitä asioita. Pöydältäni löydät tarroja, charmeja ja printtituotteita.

Olen Zelmaniai. Teemoinani ovat ysärin ja 2000-luvulta tutut sarjat sekä retrohenkiset pelit. Minulta löytyy myynnistä tarroja, charmeja, magneetteja sekä muita pieniä oheituotteita.


Edeltävien vuosien tarjontaa taidekujalla. Kuva: Merilii Simonen

maanantai 12. elokuuta 2024

Tule tutustumaan AMP-klubiin Porin Kaupunkiolohuoneelle 15.8.

Kiinnostaako ympärivuotinen animehörhöily? Harmittaako, kun Nippori on vain kerran vuodessa?AMP-klubi kokoontuu kerran kuukaudessa Porin pääkirjastolla! Kaikki animesta, mangasta ja peleistä kiinnostuneet yli 12-vuotiaat ovat tervetulleita mukaan. Tavanomaisesti AMP-klubissa jutellaan mangasta, katsotaan animea ja pelataan konsolipelejä. Poikkeuksellisesti AMP järjestetään 15.8. Kaupunkiolohuoneella Porin Kauppakeskus Isokarhussa!

Jos siis AMP-toiminta tai ihan vaan lukuvinkit ja pelailu rennossa seurassa kiinnostaa, niin suuntaa 15.8. klo 14-16 Porin Kauppakeskus Isokarhuun Kaupunkiolohuoneelle! 

Tervetuloa tutustumaan AMP-klubiin!

Lisätietoja:

AMP

Kaupunkiolohuone




tiistai 6. elokuuta 2024

Cossausetkot 2024 lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä

Yleisön pyynnöstä cosplay-etkot järjestetään tänäkin vuonna lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä!

Onko cosplay-pukusi Nipporiin jo suunnitteilla? Puuttuuko hahmoltasi jokin asuste? Haluatko apua tekniseen toteutukseen tai luovaan hullutteluun? Tule mukaan Nipporin cossausetkoille ja seikkaile syyskuussa Kruunupäähän! Työpaja järjestetään ke 18.9.2024 kello 16–19 lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä Porilaistenkadulla. Maksuton työpaja on suunnattu yli 10-vuotiaille nuorille ja soveltuu kaikentasoisille tekijöille.

Etkoilla voit aloittaa oman cosplay-pukusi toteutuksen, jatkaa jo alkanutta projektiasi tai viimeistellä sen. Ota mukaan työpajaan omat kankaat ja materiaalit. Kruunupäästä löytyy neljä ompelukonetta ja yksi saumuri, ja halutessasi saat ottaa mukaan omankin ompelukoneen. Kruunupää tarjoaa ompelulangat. Lisäksi käytössä on kuumaliimapyssyjä ja muita työkaluja. Tänä vuonna työpajassa tehdään ohjattuna ohjelmana sarvipanta, jonka voi koristella oman maun mukaan. Voit valita, haluatko edistää omaa cossiasi vai tehdä sarvia - kaikki käy! Ohjaajina etkoilla toimivat kuvataiteilija Annina Jansson ja kirjastolta tuttu Tiina Helava.

Työpajaan mahtuu mukaan 15 saapumisjärjestyksessä, joten ole mukana jo klo 16! Työpajan järjestävät lastenkulttuurikeskus Kruunupää ja Porin kaupunginkirjasto.